Integrationsgruppen

Ferielejr 2023 i Hillerød

Ferielejr 2023 i Kalundborg

Juletræsarrangement 19.11.2022 for

100 glade børn og voksne i Spejderhytten!

 

2022: Familielejr i Tisvildeleje – snobrødsbagning

2021: Poul Erik Bech Fonden har doneret

kr. 45.000 til en ny sommerlejr i 2022.

Røde Kors Holbæk har en særlig gruppe af frivillige, som tilbyder støtte til flygtninge i Holbæk Kommune. Det er både flygtninge, som har boet her i flere år, og flygtninge, som er kommet til Danmark for nylig. De har alle brug for medmenneskelig støtte.

Vi har disse aktiviteter:

Venner viser vej

Her kobler vi en flygtning (og dennes familie) sammen med en frivillig dansker / dansk familie. Det udvikler sig oftest til et spændende møde mellem kulturer og livsformer; et møde, som er meget givende for såvel flygtning som frivillig.

Cafe i Bjergmarken

Vi har tidligere haft lektiecafe for børn og voksne, men da der ikke længere er behov for det, lukker den i sommeren 2023. I stedet starter vi en cafe op en gang om måneden. Her kan familierne komme med deres mad, som så vil indgå i en buffet, som vi spiser sammen. Bagefter vil der være aktiviteter for børn og voksne. Formålet er at vedligeholde det danske sprog og udvide familiernes viden om Danmark.

Hjælp til papirer

På den lokale sprogskole CLAVIS vejleder vi hver torsdag eftermiddag flygtninge og andre 2-sporgede. Det kan være alt muligt, f.eks. spørgsmål om befordringsfradrag, børnetilskud, friplads, hjælp til at søge forlænget opholdstilladelse, afdragsordninger, telefonabonnementer og meget andet. Meget kunne vi hjælpe med, men nogen ting må vi henvise til andre, det gælder f.eks. familiesammenføring.

Udflugter og ferier for børnefamilier

Vi søger løbende penge til forskellige aktiviteter, og i 2023 har vi holdt 2 familielejre for 37 familier og deres tilsammen 81 børn. Den første lejr foregik i Kalundborg, og der deltog familier fra Syrien, Iran, Afghanistan, Somalia og Eritrea. Den anden lejr foregik i Hillerød, og her var alle deltagere fra Ukraine. Ferielejrene giver familierne mulighed for at få oplevelser, som de ellers ikke har råd til, og det betyder, at børnene har noget at fortælle, når de efter sommerferien starter i skole eller børnehave. Det er oplevelser for livet.

Det er desuden lykkedes at skaffe penge, så mellem 150 og 200 børn og voksne kan komme i Sommerland Sjælland.

Cafe – primært for ukrainere

I samarbejde med Sankt Nikolajs menighedsråd har vi åbnet en cafe hver søndag eftermiddag. Her kan børn og voksne komme for at snakke sammen og få svar på alt det, de finder mærkeligt i vores samfund.

Det betyder din hjælp som frivillig:

Du kan være med til at få en flygtning til at føle sig tilpas i det danske samfund. Uanset om man er kommet til Danmark for nylig – eller man har boet her i landet i flere år, kan det være svært at forstå en anderledes kultur end den, man er vokset op med. Vores digitaliserede samfund giver også mange udfordringer.

Ingen – heller ikke danske frivillige – ved alting, men som frivillig i Røde Kors er der en stor organisation bag, som er parat til at hjælpe og sparre.

Bliv frivillig

Kontakt Helle Munk Nielsen på 21 42 81 17 eller på holbaek.al.integration@rodekors.dk eller Jens Kronborg på 52 17 57 06 eller på jens.kronborg.52@gmail.com.