Nørklergruppen

Nørklegruppen i Røde Kors Holbæk

Samvær og fællesskab omkring håndarbejde er omdrejningspunktet i nørkleaktiviteten, som er Røde Kors' trediestørste akvititet.

Røde Kors' frivillige nørklere mødes regelmæssigt i grupper og syr, strikker og hækler børnetøj, som hovedsageligt sendes til Røde Kors' udviklingsprojekter - de seneste år er det Hviderusland, der har modtaget nørkletøjet. På grund af krigen i Ukraine er der p.t. midlertidigt stop for udsendelse til Hviderusland, derfor holdes der fra maj 2022 pause med strik til internationale formål.

I Danmark støtter nørklerne også sårbare f.eks. i asylcentre, plejecentre og familie- og børneaktiviteter. Der strikkes også bamser til børn af indsatte i arrester og fængsler og til børn af kvinder på krisecenter. Derudover laves mange forskellige ting og sager af donerede genbrugsmaterialer, som sælges i Røde Kors-butikkerne til fordel for hjælpearbejdet.

Nørkleaktiviteten har eksisteret siden 1983 og har mere end 5.500 frivillige i 270 nørklegrupper over hele landet. Materialerne er genbrug og donationer fra private og virksomheder med stof og garn i overskud.

Vil du være en del af gruppen, så ring eller skriv til:

Karin Nielsen på 2288 4695 eller Karin-frimodt@hotmail.com.